fredag 7. mars 2014

UKE 10


På Dino-skolen denne uken har det skjedd mye. Mandag var det siste leksjon i Tyrannosaurus Rex kapittelet. Så naturlig nok var det utdeling av buttons denne dagen. Barna gledet seg til Dina skulle komme og dele de ut. De synes alltid det er kjempestas når Dina er med! 

Onsdag begynte vi på nytt kapittel på Dino-skolen; Allosaurus. Dette kapittelet handler om å være hjelpsom. Vi hadde besøk av Mari som fortalte oss om en gang hun hjalp bestevennen sin med å finne  den andre skoen sin. Siden dette kapittelet handler om å være hjelpsom, har barna fått et lite oppdrag: Alle barna skal samle 5 Willy-merker hver, og som belønning skal vi ha isfest. For å få et Willy-merke må barna hjelpe andre som trenger hjelp, inkludere andre barn i leken sin 
(spørre om de vil være med å leke) og si fine ting til hverandre.

Tirsdagens tur gikk til den gamle gapahuken. Der koste vi oss med å leke i skogen og se på gravemaskinen og lastebilen som jobbet like ved. Vi hadde med oss primus som vi lagde tomatsuppe på, så til lunsj ble det suppe med makaroni i. På vei tilbake til barnehagen fikk vi se et helikopter på nært hold. Det holdt på med å frakte store tømmerstokker. Kjempespennende!

Vi har startet å jobbe med temaet til barnehagedagen, som er "Jeg har noe å si!". Temaet er valgt ut i forbindelse med 200 års jubiléet av grunnloven. Så denne uken har vi snakket om hvordan det var når Norge fikk sin egen grunnlov. Vi snakket også om at i Norge har vi demokrati. 
Og barna visste godt at det er mange som er med og bestemmer i Norge, og at det er 
vi som bestemmer hvem som får være statsminister! 

Fredag hadde vi gym-samling! (Siden Daniel var syk, hadde vi en litt annen type gym.) Først hadde vi samling hvor alle fikk trekke hvert sitt sangkort. Og så hadde vi noen sangleker hvor barna ble svette og lo så mye at de ble superslitne. Så vi hadde en liten hvilestund til slutt! 

Ha en fin helg!

Hilsen Tryllefløyten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.