søndag 14. februar 2016

UKE 6




Denne uken har Dino-barna startet opp med et nytt kapittel på Dino-skolen. Dette heter "Tyrannosaurus Rex" og handler om sinnemestring. Lille Skilpadde har vært på besøk og fortalt hva barna kan gjøre når de er sinte, og de har fått lage sine egne skilpaddeskall som de kan trekke seg inn i.

I gymmen denne uken har vi hatt mini-røris. Og ukens tur gikk til fotballbanen på Foldnes. Vi spilte fotball, og barna bygget en tremannsdisse ved å ta en planke mellom to disser sånn at flere kunne være med å disse samtidig. Vi koste oss med skiver og varm saft til lunsj.

Siden månedens fagområde er "etikk, religion og filosofi" har vi filosofert en del denne uken. På tirsdag leste vi teksten "Ingen eier tankene". Hvordan ville det vært å ikke ha tanker, lurte vi på da. Kjedelig, dumt og rart var barnas svar på dette. Og vi var alle enige om at det er umulig å ikke tenke. For vi prøvde å ikke gjøre det, men vi fikk det ikke til!

Fredag hadde Siw tatt med en globus og vi filosoferte over hvordan jorden bare kan henge i luften uten å falle ned. Og over hvorfor jorden er rund, men ser ut som den er flat når vi står på den. Og hvorfor kan vi ikke merke at jorden går rundt? Vi står jo oppå jorden, og likevel kjenner vi det ikke! Merkelig, syntes vi!

Hilsen Tryllefløyten.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.