lørdag 14. november 2015

UKE 46


På ukens Dino har barna lært om følelsene ensom og frustrert. Mandag leste Inger Ann om Albert Åberg som var ensom. Og onsdag laget barna plakater med bilder av mennesker som var glad og sint. 

Mandag hadde vi lopper i blodet, så da tok vi oss en runde med Mini-Røris. Deilig å bevege på kroppen! 

Tirsdag var det tid for gym! Vi lekte "ikke-trakke-på-gulvet-tikken". Barna elsker denne leken, og spør ofte om vi ikke kan ha den i gymmen! Og hvem kan si nei til de herlige barna på avdelingen vår!!!

Onsdag gikk vi ut med en gang frokosten var ferdig og lekte på haugen. Alltid kjekt å leke på haugen hvor vi kan disse i ufodissen, klatre i trærne og utforske naturen. 

På torsdag gikk turen til Kyrkjevegen og den gamle gapahuken. På vei bort så vi maaaaasse sopp! Sikkert 100 stykker! Vi fant ut at det var en hel familie med sopp som var på tur! Det var litt regn denne dagen så det var deilig å kunne sitte tørt når vi skulle spise skiver og drikke kakaoen vår.  


Fredag hadde vi magisk samling. Siden månedens fagområde er "Kunst, kultur og kreativitet" hadde vi samling om Griegs "Dovregubbens hall". Første gang vi hørte på stykket hadde vi bare sagt til barna at musikken handlet om troll. Barna syntes at musikken var skummel, og at den handlet om at trollene skulle ta mennesker. Så fortalte vi at musikken handlet om trollene som danser i fjellet. Og da vi hørte den på nytt syntes barna musikken var gøy. Så hørte vi på sangen en tredje gang, og denne gangen tenkte vi at vi var trollene som danset. Så da måtte vi så klart danse til musikken. Det ble mye morsom dansing, for hvem vet hvordan troll egentlig ser ut når de danser? Den fjerde gangen vi hørte på stykket satt vi og tegnet til musikken. Barna tegnet masse flotte tegninger av troll som nå henger på avdelingen vår. Kom gjerne innom og ta en titt!

Hilsen Tryllefløyten. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.