fredag 24. april 2015

UKE 17

Denne uken har vi hatt dinoskole mandag og onsdag som vanlig. Vi har begynt på det siste kapittelet som heter Brachiosaurus og handler om å presentere seg selv, hvordan bli kjent med andre og repetisjon fra alle kapittelene vi har vært gjennom fra før. Denne uken har barna øvd på å fortelle om seg selv og familien sin, og hva de liker å leke. Og de har lært å spørre på en fin måte om å få være med i leken.

På tirsdag gikk vi på tur til en lekeplass på Foldnes. Lekeplassen var noe gammel men det var en stor lekeplass som fortsatt hadde mye å by på.  Blant annet en lang seilebane, disser, lekehus, humpedisse, og trær man kunne klatre i. Mens vi var på tur hadde vi med et laminert ark med seks forskjellige bilder på, alle disse bildene var forskjellige vårtegn som vi skulle se om vi kunne finne mens vi var på tur. Vi leitet etter blader på trærne, sommerfugler, tusselusser, meitemark, småfugler og hestehov. Og jaggu fant vi alle seks! Til lunsj grillet vi pølser som vi spiste før vi gikk tilbake til barnehagen.

Onsdag hadde vi en liten våraktivitet. Vi limte bilde av alle barna på små plastbegre, og puttet jord oppi. Alle barna fikk strø noen persillefrø oppi før de ble vannet. Det blir spennende å følge med på hvordan de vokser.

Vi hadde også gym som vi alltid har på torsdager, i gymmen hadde vi Trille, trille ballen, rumpetikken, løping, fotball, og gjemsel. Det var lenge siden sist vi hadde rumpetikken, og barna har spurt om vi ikke snart kunne ha det. Så da måtte vi så klart leke det denne gangen i gymmen! Mens Daniel hadde gym med halve gruppen hadde den andre halvdelen samling. Der snakket vi om alle vårtegnene vi hadde sett på turen, og om andre vårtegn som vi også hadde sett.

På fredag fikk vi besøk av en heks som het Cassandra, hun hadde forvillet seg inn på Tryllefløyten når hun prøvde å finne veien til Blokksberg. Hun hadde med seg flaggermus bæsj, og en magisk heksedrikk som gjorde at alle som drakk den ble veldig glad. Etter vi hadde smakt på dette viste vi henne veien til Blokksberg og sa hadet til heksen.

Hilsen Tryllefløyen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.